Prăjitură vieneză

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
8 gălbenușuri
280 g unt
240 g zahăr
1 plic praf de copt
360 g făină
1 lingură margarină pentru tavă

Pentru umplutură
200 g marmeladă acrișoară
8 albușuri
250 g zahăr
300 g miez de nucă
1 lingură cacao
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilinat

Preparare
1. Freci spumă zahărul cu untul moale, apoi adaugi treptat gălbenușurile și mixezi până când nu se mai simt cristalele. Încorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Îl întinzi în strat uniform, într-o tavă de 30×35 cm, unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt.
2. Ungi aluatul cu marmeladă acrișoară, pe care, în prealabil, ai încălzit-o puțin, ca să se înmoaie. Bați albușurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi treptat nucile măcinate, cacaua, coaja de lămâie și zahărul vanilinat, amestecând ușor, de jos în sus, după fiecare ingredient.
3. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute. O tai cu un cuțit umed, pe care îl ștergi cu un șervet și îl umezești din nou, ori de câte ori se încarcă.

Doina Smaranda Banciu, Brad, jud. Hunedoara

24 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *