Ruladă de biscuiți

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
800 g biscuiți
150 ml cafea naturală
200 g zahăr
100 g unt
3-4 linguri gem de caise
1 lingură cacao
2 linguri nuci măcinate sau nucă de cocos
2 linguri zahăr pudră

Pentru cremă
100 g unt
150 g zahăr pudră
2 linguri nuci măcinate sau nucă de cocos
1 ou

Preparare
1. Mărunțești biscuiții și îi opărești cu cafeaua.
2. Freci spumă zahărul cu untul moale, la temperatura camerei, adaugi cacaua, gemul de caise, nuca și omogenizezi. Amesteci pasta de biscuiți cu pasta de unt.
3. Pe o folie de plastic, presari 2 linguri de zahăr și întinzi compoziția sub forma unui dreptunghi subțire, de 5-6 mm.
4. Pentru cremă, freci spumă untul moale cu zahărul, adaugi oul bătut, nuca și omogenizezi. Întinzi crema peste compoziția cu biscuiți și rulezi ajutându-te de folie. O porționezi după ce ai păstrat-o în frigider pentru 1 oră.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor

20 felii
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *