Dovlecei cu urdă la cuptor

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

4 porții, 460 kcal, 1 h

Ingrediente
4 dovlecei tineri, de dimensiune medie
200 g amestec de urdă, caș și telemea mai nesărată
3 ouă
2 linguri făină
200 g cașcaval
6 linguri iaurt
2 linguri unt
1 legătură mărar, sare
câte 1 lingură pesmet și unt pentru tavă

Preparare
1. Decojești dovleceii, îi tai rondele groase de 1 cm și le presari cu puțină sare. Cât timp dovleceilor li se scurge zeama, pregătești sosul alb.
2. Topești într-o tigaie untul, presari făina, amesteci energic și adaugi treptat iaurtul. Lași să fiarbă la foc mic, iar după 5 minute, stingi focul și adaugi sare după gust și mărarul fin tocat.
3. Ungi cu unt o tavă mică, o tapetezi cu pesmet și așezi un strat de dovlecei. Pui umplutură de brânză, apoi un alt strat de dovlecei ușor suprapuși.
4. Deasupra torni restul de iaurt bătut cu ouăle și un praf de sare. Presari cașcaval ras și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la foc mediu.
5. Servești preparatul de preferință cald.
Melexina Petrea, Suceava

Sfatul nostru: Dovleceii nu se pot „lăuda” că aduc în alimen-tația noastră cantități impresionante de nutrienți, dar se numără printre legumele cele mai „cumsecade”, dacă dorim să ținem o cură de slăbire: fibre din belșug și foarte puține zaharuri, la o valoare energetică scăzută (20 kcal/100 g legumă). Legume verzi, dovleceii pot fi incluși în aproape toate dietele pentru slăbit sau dedicate diabeticilor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *