Budincă de cartofi cu piept de pui

Foto: Mihai Nicolae - Brda România
Foto: Mihai Nicolae – Brda România

1 porție conține
400 kcal
35 g proteine
15 g lipide
30 g glucide

Ingrediente
5 cartofi
½ linguriță busuioc uscat măcinat
10 ciuperci proaspete
1 ceapă
300 g file de piept de pui
200 ml lapte
200 ml smântână
2 ouă
150 g caș, mozzarella sau telemea
1 lingură făină
1 ½ linguri unt
sare

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă, iar după ce se răcesc, îi decojești și îi tai în rondele. 2. Cureți și speli ciupercile, le tai în felioare și le înăbuși puțin în 1 lingură de unt topit, împreună cu ceapa tocată și carnea tăiată în cubulețe. Condimentezi amestecul cu piper, busuioc și sare după gust.
3. Ungi un vas cu untul rămas, îl tapetezi cu pesmet și așezi un strat de cartofi, amestecul cu carne și din nou cartofi. Torni deasupra un sos pregătit din smântână, făină, lapte, ouă și brânza rasă. Coci la foc mediu, 20-30 de minute, până se rumenește.

Melania Comănescu, Vadu Pașii, jud. Buzău

5 porții
1 h 20 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *