Carbonada – rețetă belgiană

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 ½ kg carne de vită
6 cepe
1 morcov mic
3 linguri făină
20 g unt
3 linguri pesmet
3 linguri oțet
50 ml bere blondă
1-2 ardei iuți
1 lingură zahăr
2 frunze de dafin
piper
cimbru
sare

Preparare
1. Speli carnea și, pe cât posibil, o cureți de pielițe. O tai în cubulețe pe care le călești în untul topit, pentru 5 minute, până când își schimbă culoarea și își lasă zeamă.
2. Între timp, cureți ceapa și morcovul, le speli și le tai mărunt. Le adaugi peste carne, iar când ceapa a devenit sticloasă, torni oțetul, 1 lingură de apă, berea, condimente după gust, zahărul și puțină sare. Lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea.
3. Amesteci făina și pesmetul cu puțină apă și le torni în mâncare. Amesteci mereu, iar după ce sosul a scăzut, adaugi ardeii iuți, curățați de cotoare și semințe și tăiați în fâșii.
Servești carbonada cu orez și diverse salate.

Adriana Crișan, Călan, jud. Hunedoara

8 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *