Limbă cu sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 kg limbă de vită
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov
2 cepe
10 boabe de piper
2 linguri ulei
1 linguriță făină
1 linguriță zahăr
1 foaie de dafin
sare
2 linguri bulion sau ½ kg roșii

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Speli limba în mai multe ape, o freci cu puțin mălai, după care o păstrezi în frigider, într-un castron cu apă rece. După 1 oră, pui la fiert limba într-un litru de apă, împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă și boabele de piper. După ce limba a fiert bine, o cureți de pieliță și o tai în felii groase de 1 ½ cm.
2. Înăbuși în ulei o ceapă tăiată mărunt sau dată pe răzătoare. Presari făina, amesteci energic și stingi cu o ceașcă de zeamă în care a fiert limba.
3. Pui bulionul sau roșiile date pe răzătoare, sare după gust, zahărul, foaia de dafin și feliile de limbă. Lași să dea în câteva clocote și continui fierberea la foc mic, până când sosul se îngroașă.

Sfatul meu
Din zeama rămasă de la fiert limba, diluată cu aceeași cantitate de apă, poți prepara o supă excelentă, cu zdrențe de ou bătut cu făină.

Sabina Căzan, Hondol, jud. Hunedoara

6 porții
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *