Linte cu orez la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
câte 1 cană linte și orez integral
2 cepe
5 căței de usturoi
1 țelină mică
4 roșii
3-4 linguri ulei
sare
mărar verde

Preparare
1. Alegi lintea și orezul, le speli și le pui la fiert în vase diferite. Când sunt gata, le scurgi pe fiecare.
2. Cureți și speli legumele rămase. Toci mărunt ceapa și usturoiul. Decojești roșiile. Tai roșiile în felioare, iar țelina o dai pe răzătoarea mare. Le călești 2-3 minute în 2 linguri ulei încins, după care le amesteci cu lintea și orezul.
3. Pui compoziția într-un vas termorezistent uns cu restul de ulei și îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 5-10 minute. Servești preparatul presărat cu mărar, ca garnitură la rasolul de vită ori de pește sau, într-o zi de post, cu castraveți acri.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *