Piept de pui cu zeamă de portocale

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 piepţi de pui
3 linguri unt
1 lingură ulei
800 g broccoli
100 g fulgi de migdale
2 portocale
2 pahare vin alb
1 lingură făină
sare
piper
½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Speli carnea, o cureţi de oase şi piele şi o tai în felii groase. Usuci feliile de carne cu un şervet curat, apoi le înăbuşi puţin, în unt topit în ulei. Presari migdalele și le prăjești împreună 2-3 minute, apoi adaugi făina, amesteci energic și torni treptat zeama portocalelor și vinul. Sărezi, piperezi, acoperi vasul și fierbi totul la foc mic, pentru 10 minute.
2. Introduci vasul în cuptor pentru alte 10 minute, timp în care desfaci broccoli în bucheţele şi le opăreşti în apă uşor sărată.
Servești preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Paula Cândea, București

4 porţii
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *