Pui gătit sârbește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 pui mic, de circa 750 g
200 g orez
250 g ceapă
100 g morcovi
100 g țelină
50 g unt
50 ml ulei
350 g ardei grași
350 g roșii
1 legătură mărar
piper
sare

Preparare
1. Speli puiul și îl pui la fiert în apă cu sare. Îndepărtezi spuma care se formează la început, apoi adaugi o ceapă, un morcov și câteva felii de țelină, în prealabil curățate și spălate.
2. Cureți și speli restul de legume. Încingi uleiul într-o cratiță și călești la foc mic orezul spălat și scurs, restul de ceapă tăiată mărunt și ardeii grași. După 10 minute, stingi cu supă în care a fiert puiul și condimentezi cu sare și piper.
3. Așezi puiul pe jumătate fiert pe patul de legume și orez, îl ungi cu unt topit și îl presari cu sare și piper după gust. În jurul puiului, așezi roșiile tăiate în bucăți mari. Torni puțină apă și acoperi vasul. Îl introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute.
4. Descoperi vasul și continui coacerea până se rumenește puiul, picurând câte puțină apă.

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara

6 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *