Spanac cu năut

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține
375 kca;
15 g proteine
20 g lipide
25 g glucide

Ingrediente
400 g spanac congelat
250 g năut fiert
1 felie de pâine de secară, veche de 1 zi
2 căței de usturoi
½ linguriță boia dulce
1 vârf de cuțit semințe de chimen măcinat
2 lingurițe oțet de vin roșu
5 linguri sos de roșii
sare
piper negru măcinat
6 linguri ulei de măsline

Preparare
1. Sotezi spanacul în 2 linguri de ulei, până se decongelează și zeama pe care o lasă scade la jumătate.
2. Cureți usturoiul și îl zdrobești. Tai pâinea în cubulețe și o călești în restul de ulei, împreună cu usturoiul.
3. Mixezi în blender pâinea, usturoiul, uleiul, boiaua, chimenul, sosul de roșii, sare și piper după gust. Scurgi năutul și îl pui la fiert împreună cu acest sos, pentru 3-4 minute, la foc mediu.
4. Adaugi spanacul mărunțit, sărezi și condimentezi din nou și mai lași să fiarbă pentru câteva clocote. Stingi focul, acoperi vasul, iar după 10 minute poți să servești preparatul alături de bruschete din pâine de secară frecate cu usturoi.

Alina Florentina Sorica, Măldăeni, jud. Teleorman

3 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *