Frittata cu somon și cartofi

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
200 g cartofi albi
100 g somon afumat
50 g unt
6 ouă
50 g smântână
1 lingură mărar tocat
frunze de rucola
sare de mare
piper negru

Preparare:
1. Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă. Se scot, se lasă să se răcorească puțin și apoi se decojesc. Se încălzește grătarul.
2. Într-o tavă de copt se pune untul și se topește la foc mediu.
3. Se bat ouăle împreună cu smântâna, apoi se adaugă somonul afumat rupt în fâșii și mărarul tocat mărunt. Se amestecă ușor.
4. Se taie cartofii felii subțiri, care se așază în tavă și se prăjesc puțin, apoi se adaugă amestecul de ouă. 5. Se asezonează cu sare și piper și se dă la cuptor timp de cca 5 min.
6. Se pune tava pe grătar încă 5 minute.
7. Se servește frittata tăiată în porții potrivite, eventual ornată cu câteva fire de verdeață proaspătă.
Ioana Preda, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *