sushi

Sushi făcut chiar de tine: 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi

Sushi este un preparat absolut delicios al cărui ingredient principal este orezul. A fost pregătit pentru prima dată în secolul al XIX-lea și de atunci a devenit adorat în întreaga lume. O mâncare relativ nouă însă deosebit de apreciată, sushi se prepară din orez combinat cu diferite alimente, gătite sau în stare crudă. Dacă vă doriți să faceți acasă acest preparat culinar este bine să fiți pregătiți cu ingredientele potrivite și să știți cum să le folosiți. Prepararea unui sushi nu necesită o vastă experiență culinară, însă îți venim în ajutor cu o listă de ustensile și ingrediente necesare pentru reușita acestui fel de mâncare.

Covoraș de bambus

Acest covoraș din bambus este indispensabil în prepararea sushi-ului. Este extrem de util mai ales pentru începătorii care nu au dexteritate în pregătirea acestui produs. Nu este deloc simplu să prepari corect rulourile sushi pentru a se strânge bine și a putea fi tăiate. Dacă veți căuta pe piață astfel de covorașe, veți găsi două variante. Deoarece materialele și ingredientele pentru sushi sunt din ce în ace mai accesibile, aveți de unde alege. O primă variantă de covoraș de bambus are ambele părți rotunjite și este mai ieftină, dar nu și foarte bună. Cea de-a doua variantă este mai scumpă dar are o parte rotunjită și una plată. Îți recomandăm să plătești un pic mai mult, dar să îți asiguri reușita culinară. Covorașul de bambus este necesar pentru a așeza pe el foile de alge nori, deasupra cărora se pune umplutura. Suportul din bambus vă ajută să realizați rulouri întregi. Aveți grijă, produsul din bambus nu se curăță în mașina de spălat vase.

Alge japoneze pentru sushi

Algele marine pentru sushi poartă denumirea de nori în limba japoneză. Am împrumutat și noi acest cuvânt, așa că veți găsi în magazine produsul și sub această formă. Practic, nu ai cum să gătești sushi fără acestea. Sunt foi uscate, foarte subțiri, cu ajutorul cărora veți reuși să obțineți acele rulouri delicioase. În contact cu orezul, algele devin lipicioase și se comportă ca un adevărat înveliș. Nu vă faceți griji că par sensibile, sunt foarte rezistente, însă trebuie să le achiziționați uscate. Totodată, algele nori au o aromă deosebită și proprietăți nutriționale importante.

Orez pentru sushi

Orezul este ingredientul de bază al acestui preparat. Acesta este unul special, cu bob scurt, special pentru sushi. Japonezii îl numesc “shari”. Ce are deosebit? După ce se fierbe timp de 6-8 minute, se lipește și poate fi modelat cu ușurință. După fierbere, orezul se condimentează cu oțet de orez pentru a căpăta un gust bun și apoi se răcește, după care se așează pe algele nori și se umple cu diferite alimente. Cu siguranță veți găsi în magazine orezul ideal pentru sushi.

Kombu

Kombu este un tip de algă marină brună, lungă și groasă, foarte consumată în Asia. Aceasta este folosită într-o mulțime de preparate din bucătăria japoneză, așa că nu poate lipsi nici la prepararea sushi-ului. Pentru a crea gustul Umami – un gust savuros dulce, amar, acu și sărat – este recomandată utilizarea algelor Kombu în apa în care fierbe orezul pentru sushi. Algele Kombu au o foarte mare importanță nutrițională. Acestea sunt valoroase pentru conținutul natural de iod marin și un pigment natural numit fucoxanthin.

Hangiri

Acest produs reprezintă un bol din lemn folosit în etapele finale de pregătire a orezului pentru sushi. Mai exact, principala sa funcționalitate este aceea de a răci orezul mult mai repede. Hangiri este un produs scump, însă utilizarea sa are un rol important în reușita întregii rețete. Nu este indicat să folosiți un bol metalic, așa că multe persoane aleg un vas din plastic în locul unui hangiri pentru a economisi bani. Un bol din lemn hangiri simplu poate costa între 100-300 de lei. Un hangiri profesional, așa cum este folosit în restaurante, poate depăși această sumă de două, trei ori. Este un produs destul de scump, însă îl achiziționați o singură dată și îl veți folosi întotdeauna când veți avea poftă de sushi preparat în casă.

Sushi este un fel de mâncare ce a cucerit lumea. Trebuie să îl încercați acasă, preparat alături de toți cei dragi. Știm că ingredientele nu sunt deloc ieftine și ușor de găsit, de aceea vă propunem o variantă simplă pentru a reuși să vă bucurați de un preparat delicios cu un gust deosebit. Click aici pentru a afla mai multe despre cum puteți intra rapid în posesia unei sume de bani pentru a vă satisface toate poftele. De ce să așteptați până la salariu când vă puteți bucura acum de orice preparat culinar vă doriți?! Un credit exclusiv online, atât cât ai nevoie, pentru perioade extrem de scurte.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: PexelsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *